Shooting Pokies Newzealand

Membelanjakan mesin poker dalam talian selalu dipenuhi di pasar permainan di newzealand. Pada beberapa dekad yang lalu, mesin perjudian elektronik menjadi semakin popular, namun pada tahun kalendar ini, industri melihat perbelanjaan yang tinggi.

Menjelang Januari hingga Mac tahun kalendar, orang pokie Selandia Baru membelanjakan 5,2 juta lebih banyak daripada yang mereka lakukan dalam jangka masa yang sama pada tahun 2010. Keseluruhan poki yang keluar hingga suku pertama tahun ini adalah £ 205.1 juta, menandakan satu keuntungan terbesar yang diberikan pada tahun 2007.

Mungkin salah satu kes yang paling menarik adalah bahagian Christchurch Mega888 Download. Selepas Gempa, banyak tempat peranti poker rumah ditutup. Walau bagaimanapun, pelaburan mesin poker dalam talian meningkat sebanyak 3.2% kepada £ 19 juta.

Lonjakan perbelanjaan yang sangat besar sangat aneh kerana New Zealand nampaknya bergerak tepat melalui masa kewangan yang mencabar. Di antara ekonomi anda yang lemah dan perbelanjaan inflasi yang meningkat, akan difikirkan bahawa penduduk akan menghabiskan lebih sedikit perbelanjaan untuk perjudian rekreasi, namun alternatifnya telah berlaku. Oleh itu, para saintis perlu mengetahui alasannya.

Seperti yang dinyatakan oleh Todd McLeay dari Lotteries Commission ini, dia berpendapat bahawa pokies menunjukkan pemain mempunyai prognosis positif. Walaupun keadaan ekonomi kelihatan suram, poki memberi cahaya jangkaan bahawa satu sentuhan dapat mengubah kehidupan seseorang. Dalam banyak keadaan, pemain boleh mencapainya, kerana beberapa jackpot bernilai ratusan dolar dibayar sepanjang tahun lalu.

Walau bagaimanapun, jumlahnya tetap sedikit mengejutkan kerana jumlahnya setengah tahun lalu. Pada tahun 2004, perbelanjaan pokie sangat besar. Itu setiap tahun setelah Undang-Undang Perjudian negara diluluskan dan perbelanjaan perjudian mencapai $ 1billion. Pelaburan sememangnya telah tenang sejak saat itu, dengan tujuan untuk mempermudah orang-orang yang prihatin dengan tahap permainan bermasalah – seorang penganalisis berpendapat bahawa kenaikan terbaru sebenarnya tidak menjadi alasan untuk waspada.

Jumlah ini hanya dikenakan untuk mesin poker darat atau termasuk wang yang diperuntukkan untuk slot dan poki dalam talian. Mereka belum diperintah oleh pihak berkuasa New Zealand, dan tidak ada data mengenai penembakan pada permainan flash dalam talian secara khusus. Kerajaan akan melihat untuk mengendalikan pasaran dalam talian di kemudian hari, sehingga data serupa dapat dikumpulkan dalam waktu dekat.

Bersama dengan begitu banyak uang yang digunakan untuk pokies, tidak hairanlah jika mereka menghabiskan hampir 50 persen perbelanjaan perjudian di seluruh New Zealand. Semua bentuk perjudian lain, seperti permainan dalam talian kasino dan loteri menyumbang separuh dari yang lain

– Jessica Brinn, pakar permainan di Newzealand.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.